Kies een vak Groepsmusiceren
Naast je traject en bijhorend keuzevak kies je ook een groep, ensemble, band waarin je gaat meespelen.
Er zijn heel veel mogelijkheden. Vraag zeker info aan je leerkrachten!
Groepsmusiceren klassiek
Er zijn verschillende bands, orkesten, koren waar je in kan meespelen. Er zijn kamermuziekgroepen, een klassiek koor*, strijkersensemble*, harmonieorkest* en gitaarensembles. Je werkt naar een toonmoment toe.
De mogelijkheden vind je hier.
Groepsmusiceren Gitaar
Koor
Strijkersensemble
Groepsmusiceren klassiek
Begeleidingsprakijk Piano
Dit is vooral voor pianisten. Je leert anderen begeleiden op je akkoordinstrument. Je leert loskomen van de partituur en krijgt inzicht in harmonische structuren. Plantrekkerij op de piano dus!
Muzy-lab
Samenspel aan de hand van eenvoudige popmuziek dat is muzy-lab. De muziek ontstaat ter plaatse met een minimum aan partituren. Al doende, in de beleving, in het moment. We werken op jouw niveau. Er wordt gezongen en op een eenvoudige manier op je instrument gespeeld. Dit vak wordt gegeven in Sint-Truiden, Landen en Herk-de-Stad.
Poplab
PopLab staat tussen MuzyLab en Combo in, en ondersteunt de overgang van beginnende samenspelers naar al wat meer ervaren samenspelers. MuzyLab, PopLab en Combo bieden de mogelijkheid om op elk niveau op een ontspannen wijze aangepaste samenspellessen te volgen binnen het poprepertoire.
Voor wie specifiek wordt PopLab aangeboden? Voor muzikanten die zich al wat hebben ontwikkeld als samenspeler in MuzyLab en klaar zijn om wat meer hooi op de vork te nemen in samenspelcontext.
Maar ook voor al meer ervaren muzikanten met een klassieke background, die de overstap naar jpr (jazz, pop, rock) maken en best tijdens een “overgangsjaar” de specifieke geplogenheden van het samenspelen in niet-klassieke context al spelende kunnen leren kennen.
Het lesmoment vind je hier.
Popcombo
Samenspel binnen de Popacademie. Op het programma staan pop, rock- en jazzmuziek. Je neemt een rol op in een band als bassist, drummer, zanger, toetsenist of blazer. Er zijn meerdere toonmomenten per jaar, met als kers op de taart het Rockproof-festival eind mei. De indeling van de combo’s gebeurt bij het begin van het schooljaar. Dan worden op basis van niveau en beschikbaarheid homogene groepen samengesteld.
Groepsmuciseren LALC
LALC? Dat staat voor Leren in de Alternatieve Leer-Context. Je volgt daarbij je groepsvak door mee te spelen in een muziekvereniging: een (harmonie)-orkest of koor bijvoorbeeld. Dit kan vanaf 15 jaar en enkel met een vereniging waar de AHPodium een samenwerkingsverband mee heeft.
Stel je vraag hierover hier.
Ingeschreven voor dit vak? Vul dan zeker de aanvullende aanmelding in. Of een aanvraag voor een nieuwe vereniging?
Beide kunnen via deze weg.
BP-Popgitaar/ Strumming
Je volgt klassieke gitaar en wil je daarnaast verdiepen in de akkoorden op de (elektrische) gitaar? Dan kan je kiezen voor BP elektrische gitaar of “chordlab gitaar”. Je volgt dan als leerling klassiek les bij de gitaarleerkracht van de Popacademie.
Maar ook beginnende gitaristen in de Popacademie kunnen dit vak volgen wanneer een combo nog een te grote stap is. Tijdens je eerste jaar in de Popacademie ga je dieper in op strummingtechnieken en akkoordgrepen. Op die manier word je klaargestoomd voor een combo in de toekomst.
Lesmoment vind je hier.
Nieuw! Vanaf [23.24]: Pluslab voor volwassenen
Volgde je muziekatelier 12+, of stap je later in na een muzikale pauze? Dan kan je je loopbaan in graad 3 verder zetten in het Pluslab. Hier volg je 2 uur per week aansluitend les. Je leert er samen spelen (GM) én krijgt een waaier van lesinhouden uit onze keuzevakken: cultuur- en chordlab in één.
Gebald en op maat van volwassen leerlingen. De details vind je hier.
Voorlopig enkel in GAZO, Sint-Truiden.
Wat kan waar?
Stel je programma samen
Stel je programma met traject, groepsmusiceren en instrument samen door via dit documentje.
Hou het bij de hand als je je inschrijft via www.mijnacademie.be